Все още има много компании с отлична дивидента доходност на фондовия

...
Все още има много компании с отлична дивидента доходност на фондовия
Коментари Харесай

Това са компаниите с най-висока дивидентна доходност в S&P 500

Все още има доста компании с отлична дивидента доходност на фондовия пазар даже с неотдавнашното рали, което докара до 19% растеж от началото на годината за S&P 500.

Много акции са изоставени и доста от тях носят рентабилност от 6% или повече - в това число общо към 40 в показателите S&P 500 и S&P MidCap 400, съгласно данни от S&P Dow Jones Indices.

Финансовото издание Barron`s ревизира даже за по-висока рентабилност от 7% в S&P 500 и излезе с половин дузина компании.

Цените на акциите на всичките шест компании от този екран, са на алено тази година и те се търгуват за 10 пъти плануваните облаги за 2023 година или по-малко. За Boston Properties и Healthpeak Properties са употребявани средства от интервенции, мярка за парични потоци, употребена от капиталови тръстове за недвижими парцели, вместо облага на акция, която е по-ниска и за двете компании.

Altria и Walgreens оглавяват листата с 9,5% дивидентна рентабилност, а останалите четири са в диапазона от 7%.

Компания/Тикер

Цена

Тек. Дох.

Изм. 2023

Altria / MO

$41.44

9.50%

-9.30%

Walgreens Boots Allianc / WBA

20.11

9.5

-46.2

Boston Properties / BXP

53.46

7.3

-21.9

Healthpeak Properties / PEAK

16.76

7.2

-33.2

Verizon Communications / VZ

37.35

7.1

-5.2

KeyCorp / KEY

11.76

7.1

-32.5

Данни: FactSet

Altria, чиито акции се намалиха с към 5% тази година до $41, беше депресирана от опасенията за голям спад в размерите на цигарите, които доближиха 10% през третото тримесечие, спрямо исторически годишни спадове в диапазона от 4% до 5%.

След доклада за облагата за третото тримесечие през август, анализаторът на Goldman Sachs Бони Херцог написа, че има възходящи терзания по отношение на способността на Altria " да компенсира ускоряващия се спад на размера на цигарите с ценообразуването, което води до евентуално по-ограничен растеж на печалбите/EPS ".

Достъпността е проблем, защото пакет Marlboro коства приблизително 9 $ в Съединени американски щати и демографски данни, които са наклонени към клиенти с по-ниски приходи. Херцог остава оптимистичен, като твърди, че доходността и оценката на Altria са привлекателни.

Altria вижда облага от към $4,95 на акция тази година, което е с 2% повече по отношение на 2022 година

Малко огромни компании са толкоз ангажирани с дивидентите си, колкото Altria. Тя покачва изплащането годишно в продължение на повече от 50 години, в това число нарастване от 4% до тримесечна ставка от 98 цента на акция през август. Изплаща към 80% от облагата си под формата на дивиденти.

Walgreens имаше ужасна година. Акциите му са намалели с съвсем 50% до $20, което го прави най-лошият съставен елемент на Dow Jones Industrial Average.

Компанията внезапно понижи насоките за облагите от началото на годината и консенсусът за фискалната 2024 година (приключваща през август 2024 г.) в този момент възлиза на към $3,35 на акция, спад от близо $5 на акция при започване на 2023 година Тя смени своя основен изпълнителен шеф, откакто беше ударена от спад в продажбите, свързани с Covid, и е изправена пред подозрения по отношение на триумфа на тактиката си за диверсификация в медицински практики.

Анализаторът на JP Morgan Лиза Гил надстрои Walgreens до Overweight от Neutral в края на октомври, което я направи един от дребното анализатори на улицата с рейтинг за покупка на акциите. Тя харесва новия основен изпълнителен шеф на компанията, Тим Уентуърт, деец в опазването на здравето, който излезе от пенсия, с цел да оглави веригата аптеки. Тя цитира " управнически екип, фокусиран върху опазването на здравето " и " намалена, само че надеждна летва " за финансовите резултати през настоящата фискална година.

Безопасен ли е дивидентът? Гил написа, че нейните полемики " ни карат да имаме вяра, че вложителите като цяло чакат понижение на дивидента ". Walgreens сподели на своя конферентен диалог през октомври, че " към този миг " бордът не е направил смяна в политиката си за дивиденти. Като се имат поради упованията за понижение, действителното понижение може да няма огромно въздействие върху акциите.

Verizon Communications се увеличи с 20% от най-ниските си равнища през октомври до $37, откакто докладът за облагите на компанията за третото тримесечие предложи известно утешение по отношение на конкурентната позиция на компанията в безжичния бизнес. Акциите на Verizon носят към 7% дивидентна рентабилност.

Докато високата рентабилност демонстрира известна угриженост на вложителите по отношение на устойчивостта на дивидентите, компанията усили тримесечния дял с към пени до 66,5 цента на акция през лятото, 17-ата поредна година на увеличение на изплащанията.

По време на конферентния диалог за облагите през юли основният изпълнителен шеф Ханс Вестберг сподели: " Нашето покритие на дивиденти е доста положително. От началото на годината досега коефициентът на погашение на дял от свободния паричен поток е почти 56%, което е доста усъвършенстване по отношение на преди година. "

KeyCorp беше ударена дружно с други районни банкови акции тази година, само че завоюва повече от 25% от дъното си до към $12. Анализаторът на KBW Дейвид Конрад усъвършенства акциите до " Outperform " от " Market Perform " при започване на ноември, цитирайки спад в дълготрайните лихвени проценти и " по този метод усъвършенствана видимост на капитала ". Той има целева цена от $15.

Конрад означи, че KeyCorp има нараснал коефициент на погашение на дивиденти от към 70% и по-нисък финансов коефициент спрямо други районни банки. Компанията остави тримесечното си погашение непроменено на 20,5 цента в декларация за дял по-рано през ноември.

Boston Properties е един от водещите офис REITs със здания на основни пазари като Ню Йорк, Бостън и Сан Франциско.

Акциите му са в меланхолия заради терзания по отношение на сложните условия в промишлеността. Във връзка с публикуването на облагите си за третото тримесечие, тя всъщност резервира насоките си за 2023 година по отношение на средствата от интервенции.

По време на конферентния си диалог нейният основен изпълнителен шеф Оуен Томас сподели, че " макар мощното отрицателно пазарно въодушевление, BXP имаше още едно продуктивно тримесечие с финансови резултати и лизинг над упованията и постоянен дял. " Акциите при скорошни $54 дават рентабилност от над 7%.

Healthpeak, различен REIT, който отдава чартърен офис пространство на лекарски практики и лабораторно пространство на биотехнологични и други фармацевтични компании. Компанията има договорка за обединение с Physician Realty Trust.

Във връзка с оповестяването на тази договорка по-рано през ноември, основният изпълнителен шеф на компанията Скот Бринкър сподели, че възнамерява да резервира своя годишен дял от $1,20, което обезпечава рентабилност от към 7% при скорошна цена от $16,75.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР